• Zwangerschapsmassage

  Lieve mama (in spe)
   
  Proficiat met je zwangerschap!
   
  9 maanden lang doet jouw lichaam het meest magische wat het kan; een mensje creëren. Je beleeft een prachtige, maar ook intensieve periode met veel emoties, vermoeidheid, kleine en grotere ongemakken. En dat lichaam, dat de best mogelijke zorg draagt voor je baby’tje, vraagt nu meer dan ooit om zelfzorg.
   
  Een goede massage werkt altijd helend, maar kan zeker een zwanger lijf helpen balans terug te vinden. Letterlijk en figuurlijk, want niet alleen spieren, ook emotionele spanningen komen los.
  En beste mama, de ontspanning die jij ervaart voelt jouw kindje ook! Jullie genieten allebei van een betere bloedcirculatie en zuurstoftoevoer, van minder stress en meer oxytocine (gelukshormoon). Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat zwangerschapsmassages niet alleen de zwangerschap, maar ook de bevalling en de kraamtijd positief beïnvloeden.
   
  Je zwangere lijf heeft specifieke behoeften. Ik ben daarom spaarzaam met essentiële oliën, maar juist kwistig met malse kussens en extra zachte aanrakingen. Je wordt gemasseerd in zijlig, eerst op je linkerzij, dan op je rechterzij. Bij de zwangerschapsmassage van 90 minuten hoort nog een heerlijk stukje in ruglig, waarbij de massagetafel opgehoogd wordt voor jouw comfort. Laat je nooit masseren in buiklig, zeker niet op een tafel met uitsparing voor je buik!
  De focus ligt meestal op het verlichten van zware benen en nek-, rug en bekkenklachten, maar jij geeft natuurlijk aan waar je behoefte aan hebt.
   
  Je vandaag laten masseren is jezelf en dat mooie, zwangere lichaam wat extra liefde en ondersteuning geven.
  Je bent zo ongelooflijk hard welkom!

  Warme groetjes

  Karolien
   
  Graag even je aandacht voor

   

  Troetelmassage in je eerste trimester

  Tijdens je eerste trimester mag je zeker niet stevig gemasseerd worden. Je lichaam is bijzonder hard aan het werk en een massage waarbij een hoop afvalstoffen vrijkomen kan erg vermoeiend zijn in deze periode. Nog veel belangrijker is het feit dat die afvalstoffen ook je baby’tje bereiken en dat kleintje kan in deze fase te veel moeite kan hebben om zo’n plotse lading te verwerken.

  Natuurlijk ben je alsnog meer dan welkom tijdens je eerste en o zo vermoeiende trimester! Je mag dezelfde heerlijk ontspannende setting en warmte verwachten, speciaal voor jou gecombineerd met nog zachtere aanrakingen. In slaap vallen mag altijd.

   

  Massage van je voeten

  Opgezwollen, vermoeide of zelfs pijnlijke voeten horen bijna standaard bij een zwangerschap. Een goede voetmassage kan dan natuurlijk enorm veel deugd doen. Toch weten we vanuit de voetreflexologie dat we best een beetje voorzichtig zijn. Het punt op je voeten dat in verbinding staat met je baarmoeder wordt dan ook zeker niet gestimuleerd.
  Geniet tijdens je zwangerschap vooral van een zachtere, vochtafdrijvende aanraking van je voeten.

   

  Contra-indicaties

   

  Bij ziekte word je niet gemasseerd. Uiteraard om besmetting te voorkomen, maar ook omdat de vrijgekomen afvalstoffen je in eerste instantie nog wat zieker en vermoeider kunnen maken.

  Over een ontsteking mag eveneens niet gemasseerd worden, dus vermeld het steeds op voorhand als de kans bestaat dat je ergens een ontsteking hebt. Hetzelfde geldt voor spataders.

  Stel je massage ook zeker uit bij huidaandoeningen, recente operaties en fracturen.

  Massage bij kanker moet in sommige gevallen vermeden worden, dus vraag dit zeker na bij je oncoloog.

   

  Bij twijfel, raadpleeg eerst je arts of gynaecoloog.