•  

  Ontspanningsmassage

  Lovely lady,
   
  Je hoeft natuurlijk niet zwanger of pas bevallen te zijn om te genieten van een heerlijk verwenmoment. Ook als je (nog) geen kinderwens hebt of juist al jaren uit de pampers bent is je laten masseren altijd een goed idee.
   
  Wij vrouwen zijn bijzonder goed in alle balletjes tegelijk in de lucht te houden. We zorgen graag voor anderen en vinden het daarbij vaak ok om onszelf even weg te cijferen. Om dit vol te houden moeten we wel op tijd onze batterijen opladen. Daar zijn veel goede methodes voor en massage is er zeker één van.
   
  Tijdens de zachte, warme ontspanningsmassage komen je lichaam en je geest tot rust. Dat geeft uiteraard een zalig gevoel op het moment zelf, maar de kracht van deze aanraking blijft nog een tijdje doorwerken. Naast die aangename (spier)ontspanning verbeteren ook je spijsvertering, weerstand en concentratie. Een goede massage geeft zowel ontspanning als meer energie en heeft hetzelfde effect op je hersenen als mediteren. Het is een booster voor jouw welzijn en gezondheid en als kers op de taart wandel je buiten met een extra zacht huidje.
   
  Wees lief voor jezelf en kom even de drukte van je dagelijks leven inruilen voor de weldaad van een ontspanningsmassage.
   
  Je bent zo ongelooflijk hard welkom!

  Warme groetjes
  Karolien
   
   
  Graag even je aandacht voor

   

  Contra-indicaties
   

  Bij ziekte word je niet gemasseerd. Uiteraard om besmetting te voorkomen, maar ook omdat de vrijgekomen afvalstoffen je in eerste instantie nog wat zieker en vermoeider kunnen maken.
   

  Over een ontsteking mag eveneens niet gemasseerd worden, dus vermeld het steeds op voorhand als de kans bestaat dat je ergens een ontsteking hebt. Hetzelfde geldt voor spataders.

  Stel je massage ook zeker uit bij huidaandoeningen, recente operaties en fracturen.

  Massage bij kanker moet in sommige gevallen vermeden worden, dus vraag dit zeker na bij je oncoloog.

  Bij twijfel raadpleeg je eerst je arts.

  Massage bij burn-out en depressie
   
  Wanneer we in een lastige fase in ons leven zitten zetten we soms nog minder snel de stap naar zelfzorg. Terwijl het juist nu zo ontzettend belangrijk is om extra lief te zijn voor jezelf.
   
  Een ontspanningsmassage werkt uitstekend als ondersteuning bij je herstel. Je hersenen produceren minder stresshormonen en juist meer van die fijne stofjes zoals serotonine en oxytocine, onze geluks- en knuffelhormonen. Hierdoor verminderen angst, spanning en depressieve gevoelens. Je slaapt beter en krijgt meer positieve energie.
   
  Ik hoop dat je alle hulp zoekt en krijgt die je nu nodig hebt. Weet dat je ook bij mij terecht kan.
   
   
  Massage bij chronische pijn zoals fybromialgie
   
  Ik hoef zelf geen chronische pijn te kennen om te weten dat dit een uitputtingsslag kan zijn. Jij hebt meer dan wie ook behoefte aan een moment van verlichting en vooral aan liefde voor je lijf.
   
  Met behulp van massages kan je de conditie van je spieren verbeteren, waardoor je klachten kunnen verminderen. Door een betere doorbloeding en zuurstoftoevoer, snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen en verhoogde productie van serotonine werkt massage als een natuurlijke pijnverlichter. Ook de geestelijke ontspanning zorgt er hopelijk voor dat je de ziekte weer wat beter aan kan.
   
  Bij chronische pijn is het raadzaam om massages in kuurvorm te ondergaan, maar weet dat je ook al baat hebt bij één sessie.
   
  Ik hoop van harte dat je door te genieten van een massage even thuis kan komen in je lichaam.